Skip to main content

Mensen weer in contact te brengen met hun eigen kracht, om hen te inspireren tot een gezond en gelukkig leven.

"Accepteer je eigenheid en kom weer in contact met je eigen kracht"

Mijn naam is peter Keulers (1958). Na mijn opleiding bedrijfseconomie in Tilburg heb ik in verschillende disciplines werk verricht: marketing, administratie, verkoop, ICT en tenslotte coach. In mijn liefdesrelaties zijn evenzovele smaken aan mij voorbijgegaan. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig geweest met buitensporten: parapenten, kanovaren, mountainbiken, skiën, langlaufen, grotduiken, zwemmen, zeezeilen. In 2003 heb ik een wereldreis gemaakt en vervolgens ben ik naar Santiago de Compostella gelopen om inspiratie op te doen hoe ik verder wilde met mijn werkzaam leven. Na de dood van mijn broer in 2006, ben ik gaan nadenken hoe ik verder wilde met mijn leven. Van fysieke reizen ben ik overgestapt naar spirituele reizen. Ook is mijn kijk op het leven veranderd. Ik ben me bewust geworden dat ik vroeger alles rationeel benaderde, dus vanuit mijn verstand. Na de vele opleidingen en cursussen die ik volgde, benader ik het leven nu meer vanuit het gevoel en mijn intuïtie. Ik heb leren reflecteren, mijn eigen rol te zien en geaccepteerd dat het leven is zoals het is, met al zijn vreugde en droefheid.

Ik accepteer mijn eigenheid. Door bewust contact te maken met mijn lijf ervaar ik een fijngevoeligheid die mij helpt. Dat zorgt voor meer richting, vertrouwen en daadkracht. Ik zie mijn kracht én mijn onvermogen.
Vervolgens de verbinding aan te gaan met de ander, mijn lief, mijn vriend, een collega, een onbekende. Het uitspreken van mijn behoefte of verlangens. Het zien en erkennen van mijn grenzen of onvermogen. Verantwoording nemen voor mijn daden.

Tenslotte mijn eeuwige zwijgen doorbreken. Hoe moeilijk dat ook is. Ik was zelf niet gewend om te praten. Ik omarm de kwaliteit om vanuit mijn hart en gevoel te spreken, überhaupt woorden te vinden, acties te ondernemen, met als doel om de ander te bereiken.
In contact met mezelf, in verbinding met de ander, aanwezig zijn in het nu, is dienend bij het aangaan en onderhouden van duurzame relaties.
Ik spreek duidelijker mijn behoeften uit, stem af wat wederzijds mogelijk is.

Voorjaar 2020: tijd om weer voor mezelf te starten, ditmaal als therapeut. Met mijn ervaringen en kwaliteiten wil ik mijn medemensen een stuk begeleiden op hun pad.
Als therapeut help ik mensen in individuele gesprekken om naar hun patronen te kijken en erop te reflecteren. Daarbij die patronen, die vroeger beschermden, maar nu in de weg zitten, herkennen en ombuigen. Als wij onze maskers afdoen, komt in beeld wie we werkelijk zijn: authentiek en puur.

Vanuit mijn praktijk werk ik intensief samen met collega’s uit de reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Deze uitwisseling biedt mij verdieping en verbreding en maakt me nog enthousiaster om ook jou verder te helpen.

Afgesloten opleidingen

 • 08/2020 – 11/2020

  Deutsches Rotes Kreuz, Bochum-Duitsland; Rouw- en Sterfbegeleiding

 • 09/2019 – 12/2019

  De Zorggroep, Venlo; Coach modellen voor teamontwikkeling

 • 09/2018 – 01/2019

  Mindfulness, Heerlen; Anne Wolfs

 • 12/2015 – 12/2018

  Tantra Centrum Amsterdam; Introductie en jaar trainingen

 • 08/2015 – 12/2015

  BMO medische basiskennis, Utrecht; SNRO geaccrediteerd

 • 01/2015 – 07/2015

  BMO psychosociale basiskennis, Utrecht; SNRO geaccrediteerd

 • 02/2013 -02/2013

  Reclassering, Maastricht; Gesprekstechnieken met ex-gedetineerden

 • 10/2011 – 03/2012

  De Schans, Opoeteren-België; Geweldloze Communicatie

 • 01/2011 – 03/2011

  Sensoor Telehulpverlening Limburg, Heerlen; Gesprekstechnieken

 • 09/2010 – 12/2010

  Open Universiteit, Heerlen; module Inleiding Psychologie

 • 03/2010 – 07/2010

  Life coach, Panningen; Mensen begeleiden in levensvraagstukken

 • 09/2009 – 12/2015

  BodyMind Opleiding, Rotterdam; Lichaamsgerichte psychotherapie

 • 05/2009 - 05/2009

  NSPOH.nl, Utrecht; Stoppen met roken, Gedragsverandering

 • 09/2007 – 07/2009

  Psychosynthese, Utrecht; Propedeutische fase hbo-opleiding

 • 10/2004 – 12/2007

  Debatteren, Eindhoven; Standpunten overtuigend weten uit te dragen

 • 01/1981 – 12/1984

  Yoga Studentensporthal, Tilburg

 • 09/1976 – 07/1984

  Universiteit Tilburg; Drs. Bedrijfseconomie. Geslaagd “met genoegen”

 • 09/1970 – 07/1976

  Bisschoppelijk College, Sittard; Atheneum A

Lopende opleidingen

 • 01/2021 – heden

  Power of Life Dance, Stiersbach-Duitsland; Anubis Minotaurus

 • 11/2020 – heden

  Syntra, Pelt-België; lichaamsmassage

 • 09/2020 – heden

  Interaktiel, Tiel; meergenerationele trauma therapie volgens F. Ruppert

 • 09/2020 – heden

  Power of Life Dance, Stiersbach-Duitsland; Schatten Arbeit

 • 01/2018 – heden

  Assistent Power of Life Dance, Kißlegg-Duitsland; Verbindend dansen

 • 09/2010 – heden

  Bio Danza, Sittard; wekelijkse dansgroep

Mijn doel

Het bevorderen van veerkracht bij cliënten en het behouden van mijn eigen veerkracht.

Mensen begeleiden in hun levensvragen, het verwerken van hun trauma's, waardoor vervolgstappen in hun levens gezet kunnen worden: acceptatie en weer genieten van het leven. Soms kent het leven een moeilijke periode. Dan is het fijn als je een steun in de rug kunt krijgen van iemand, die samen met jou jouw weg vindt. Als een gids begeleid ik de te bewandelen weg 

Mijn visie

Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap. De strijdwaarden van de Franse revolutie.

Enkele van de belangrijkste waarden van mij zijn de woorden: Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap. De strijdwaarden van de Franse revolutie, die ik gebruik om de relatie met de klant te verdiepen.

 

Vrijheid

Je eigen keuzes maken, zonder de grens van de ander te overschrijden. Soms zit jij gevangen in jouw eigen gedachten en blijf jij in je eigen vertrouwde cirkelredenering ronddraaien. Samen met jou wil ik onderzoeken wat je verlangen is. In dit proces kan en mag alles en natuurlijk helemaal op de manier zoals jij dat wilt. Als dat eenmaal duidelijk is, is de weg daarnaartoe ook vaak duidelijk. Bij de uitvoering krijg je het gevoel dat de wereld aan je voeten ligt. Dat is genieten van je eigen nieuw verworven vrijheid.

Gelijkheid

Niet discrimineren op Leeftijd, geslacht, ras, burgerlijke staat, godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid, handicap of chronische ziekte, welstand. Iedereen heeft oordelen, vaak ben je je er niet van bewust. Door vanuit een ander perspectief te leren kijken zie je ineens meerdere kleuren van de regenboog. Samen gaan we op ontdekkingsreis hoe jouw oordelen jou beletten om andere kleuren waar te nemen. Samen zoeken we jouw unieke weg

Broederschap

Door te leren vertrouwen op je medemens, durf jij ook hulp te vragen en hulp te geven. Je gaat de verbinding aan met de ander. Niet de prestatie komt centraal te staan, maar je leert te vertrouwen op de relatie. Er komt energie los en het gaat stromen tussen jou en andere mensen. Samen gaan we stappen maken.